Oktató vagyok Navigáció Navigáció bezár

Az online oktatás előnyei 7 pontban

Az online oktatás előnyei 7 pontban több, mint 4 éve OnlineSuli

Komoly alternatívát jelentenek az online oktatók a hagyományos nyelviskolákkal szemben. Aki manapság kezd hozzá a nyelvtanuláshoz (vagy más tantárgy tanulásához) annak széles választék érhető el a webes tanárok közül. A mai fiatalok már beleszülettek abba, hogy az interneten nincsenek határok és emiatt szándékosan választanak olyan szolgáltatásokat, amelyek kihasználják ezt a lehetőséget. Összeszedtük 7 pontban, hogy mik az online oktatás előnyei és persze hátrányai is.

1. A tanulás időtartamára vagy csak lefoglalva

Nem kell törődnöd az utazás költségeivel és a torlódásokkal vagy késő buszokkal, vonatokkal. Az online tanóra előtt bejelentkezel, az oktatód letanítja az órát majd kijelentkezel - ez ennyire egyszerű. Kisebb az esélye annak, hogy fokozott érzelmi állapotban (értsd: felidegesítve) érkezel a tanórára így jobban tudsz fókuszálni az anyagra.

2. Nincsenek távolsághatárok

Tanulhatsz olyan tanárral is akár, aki több tíz éve külföldön lakik és valós tapasztalatai vannak - pedig magyar anyanyelvű. Sokkal hasznosabbak az olyan beszéd fókuszú órák, amelyet nyelvterületen élő tanár oktat. Arról nem is beszélve, ha olyan online tanárt találsz aki abban az országban lakik, ahová éppen Te is készülsz.

3. Olcsóbb, mint a tantermi órák

Esetenként akár 30%-al is! Nekünk - online oktatói platformnak - például nem kell olyan kiadásokkal számolnunk mint irodabérlés vagy az oktatók munkábajárásának támogatása. A weboldal automatizáltan nyújtja a szolgáltatásokat töredék költségen a nap minden órájában, a hét minden napján.

4. Az online tanárok hozzád alkalmazkodnak

Akkor tanulsz amikor szeretnél, legyen az este 9-kor munka után vagy hétvégén. A legtöbb tanfolyam nem biztosít hétvégi tanulási lehetőséget, vagy elképzelhetetlen náluk, hogy Te este 8-kor kezd a tanórát, pedig akkor érsz haza a munkából... Ezáltal legyen bármilyen elfoglalt a heted, valószínűbb hogy haladni tudsz a tanulással.

5. Az online tanárok nincsenek leterhelve

A szabadabb időbeosztásuk miatt több idejük marad feltöltődni és előkészülni minden egyes órára. Sokkal jobb egy olyan tanárral tanulni, aki motivált és felvillanyozó, mint egy megfáradt tanárral. Te is tudod milyen kényelmetlen tud lenni, amikor érzed a tanárodon, hogy semmi kedve az oktatáshoz - pedig Te fizetsz is érte!

6. Több oktató közül válogathatsz

A távolsághatárok átugrásával nem csak a közeli oktatók jöhetnek szóba számodra. Míg a közeledben levő nyelviskolákban csak néhány oktató tanít, addig több tizen oktató közül választhatsz ha az online oktatás mellett döntessz. Egyértelmű, hogy nagyobb merítésből könnyebben találhatod meg a szimpatikus oktatót magadnak.

7. Magyarországon élő oktatóval tanulni

Külföldön élő magyarként jól tud esni egy olyan oktató, aki a szeretett hazádban él és ezáltal jobban esik kapcsolódni vele - hiszen közös gyökerekkel rendelkeztek. Az online oktatásban ez könnyedén elérhető, sőt nagyon sokan emiatt választják kifejezetten az online oktatókat. Azt már meg sem említve, hogy általában féláron találhatsz magyar oktatót, mint ott helyben külföldit.


Természetesen azt nem állítjuk, hogy minden egyes paraméterben jobb az online oktatás a hagyományosnál, mert az nem lenne igaz. A teljes képhez hozzátartoznak a hátrányok is, amelyekről ugyanúgy muszáj beszélni. Alább összeszedtünk néhány dolgot, amik be tudják sőtétíteni az online tanórákat.


Hátrányok az online oktatásban

Nincs egy külön hely, ahol a tanulás zajlik (pl. tanterem). Gyakran motiválóbb tud lenni, amikor egy külön helyhez rendeljük a tanulás cselekményét. Ilyenkor tudjuk, hogy ottartózkodásunk alatt tanulni kell és nem lehet elkalandozni más dolgok irányába.

Előfordulhatnak technikai problémák, mint akadozó internet vagy recsegő hang. Sajnos ezzel számolni kell, bár szerencsére az idő előrhaladtával ezek a negatívumok egyre kisebb százalékban jelentkeznek, de alkalmanként azért idegesítő tud lenni.

Nincs egy személy, aki fizikailag ott van melletted és érzelmileg motivál. Amikor melletted ül a tanárod, érzékelni tudja ha rossz napod van vagy nem vagy éppen top formában. Ekkor tudja úgy befolyásolni a tanulást, hogy könnyebb feladatokat választ számodra - ezt egy videócsevegő alkalmazáson keresztül nehezebb érzékelni.

Az itt felsorakoztatott érveket a több, mint 8 éves működésünk alatt összegyült tapasztalataink alapján írjuk, így garantálni tudjuk a valódiság tartalmukat. Azóta 15.000-nél is több diák fordult meg a SkypeSulin és több ezer online oktató. Az online oktatás előnyei a diákok elégedettségével mérhető, ami magasabb a klasszikus tantermi órák keretében tanító oktatókkal szemben. Arról nem is beszélve, hogy ez a tanulási mód szélesebb körnek teszi elérhetővé az oktatást, hiszen csak a nagyobb városokban találhatóak nyelviskolák. Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, nézz körbe az elérhető oktatóink között és vedd fel velük vagy velünk a kapcsolatot ha kérdésed van, sok oktató ingyenes próba órát tart ezáltal első kézből tapasztalhatod, hogy mik az online oktatás előnyei.

 
Görgess a tetejére