Oktató vagyok Navigáció Navigáció bezár

Kérdések és Válaszok

A leggyakrabban ismételt kérdések itt vannak megválaszolva

1. Miben segít nekem a OnlineSuli?

Az OnlineSuli kapcsolatot létesít oktató és diák között. Az OnlineSuli-ra minden oktató ingyenesen regisztrálhat (de csak tagdíj ellenében jelenik meg), létrehozhatja bemutatkozó adatlapját és hirdetheti magát. Az oktatóknak lehetőségünk van profilkép feltöltésére, bemutatkozó szöveg írására és oktatott nyelvek, tantárgyak megadására. Miután egy oktató regisztrált a OnlineSuli-ra és befizette a tagdíjat, a hírdetése mindenki számára elérhetővé válik és a diákok megkereshetik őt. Folyamatosan reklámozzuk az oktatókat, így mindig friss diák megkeresésekre számíthatnak!


2. Oktató vagyok és regisztrálni szeretnék a OnlineSuli-ra, mi ennek a menete?

Kattints a menüsoron az Oktató vagyok gombra majd a felugró ablakban a Regisztráció gombra. Az újonnan betöltött űrlapon add meg a Teljes nevedet, a Nemedet, az E-mail címedet és a jelszavadat (kétszer). Ellenőrizd le a megadott adatokat, majd - ha egyetértesz vele - fogadd el az Adatvédelmi és Felhasználási feltételeket (pipáld be a kis karikát). Az ÁSZF elfogadása után elérhetővé fog válni a Regisztráció gomb, kattints rá.

A sikeres regisztrációt követően a saját profilodon fogod találni magad (nincsen aktivációs e-mail). Ekkor fel fog szólítani a rendszer a tagdíj befizetésére. Minden oktató csak akkor jelenik meg a weboldalon a diákok számára, amikor aktív tagsággal rendelkezik, ezért erre kérjük figyelj oda. A tagdíj befizetését Bankkártyás és Átutalásos fizetéssel lehet kiegyenlíteni, így a feldolgozása akár automatikusan és néhány másodpercen belül megtörténik. Ajánlott feltölteni egy profilképet és az Oktatási adatok fülön beállítani az oktatott nyelveket és elérhetőséget. További adatokat is lehetőséged van megadni a profilodon, nézz körül. Miután végeztél a beállításokkal, kattints az Profilom megtekintése fülre és látni fogod az adatlapodat a diákok szemszögéből, mivel a hirdetésed már elérhetővé is vált. A regisztráció menete ilyen gyors és egyszerű.


3. Tanulni szeretnék, hogyan találhatok magamnak megfelelő Oktatót?

Kattints a menüsoron az Oktatók pontra. Az újonnan betöltött oldalon látni fogod az aktív oktatókat. Arany színnel vannak jelölve a kiemelt oktatók, akik előfizettek a hirdetésük kiemelésére. A kereséshez kattints az oktatók felett elhelyezett kereső dobozra, ekkor a doboz le fog nyílni. A kereső dobozban lehetőséged van szabad szavas keresésre, ehhez kattints a Keresés mezőbe. Ide beírhatod a keresendő oktató nevét, e-mail címét vagy bemutatkozó szövegének egy darabját is akár. A maximum óradíj mezőben adhatod meg azt az összeget, amit még hajlandó vagy fizetni az órákért. A Tantárgy mezőben kiválaszthatod mit szeretnél tanulni. A Sorrend lenyíló menüben pedig azt tudod megadni, hogy mi alapján legyenek sorrendbe rendezve az oktatók. A Vélemények bepipálásakor csak azon tanárok kerülnek listázásra, akikről már írt korábbi diákjuk véleményt. A Próbaóra bepipálásakor csak azon tanárok kerülnek listázásra, akik ingyenesen biztosítják az első próbaórát. A Fordítás bepipálásakor csak azon tanárok kerülnek listázásra, akik vállalnak fordítást az általuk oktatott nyelv(ek)re. Miután beállítottad a keresőt, kattints a mezők alatt található Keresés gombra. Amennyiben a megadott feltételeknek egy oktató sem felel meg, egy üzenet fogja felhívni a figyelmedet az üres találatokra. A találatokkal rendelkező kereséskor meg fognak jelenni a feltételekkel rendelkező oktatók. Az oktatók alatt lehetőséged van további oktatók betöltésére (a találatok erejéig).


4. Oktató vagyok, hogyan szervezzem meg az óráimat azokkal, akik az OnlineSulin találtak rám?

Minden oktató kötelezően rendelkezik egy Névvel és E-mail címmel. A diákok az adatlapodon keresztül a Próbaóra/Időpont foglalás gombra kattintva üzenhetnek Neked. Ezekről az üzenetekről e-mail értesítést kapsz és a profilodra való bejelentkezéskor a Beszélgetéseim menüpont alatt mindegyiket nyomon követheted! Miután a leendő diák felvette Veled a kapcsolatot, egyeztessetek egy olyan időpontot amely mindkettőtöknek megfelelő és kezdődhet is az oktatás! Válasszatok valamilyen online (videó)csevegő platformot (pl. Skype) amely mindkettőtöknek megfelel és vágjatok bele a tanulásba!


5. Oktató vagyok, hogyan fizetnek a diákjaim az óráimért?

Az letanított órák költségének rendezésébe az OnlineSuli nem szól bele, ez csak rád és a diákodra tartozik. Egyezzetek meg hogy milyen időközönként történjen a fizetés és milyen módon. Az online tanítás jellegéből kifolyólag gyakori a bankszámlára való átutalás, amely online elvégezhető a legtöbb banknál.


6. Oktató vagyok, hogyan mutathatok ábrákat vagy rajzokat a diákomnak?

Erre több lehetőséged is van, de attól függ milyen platformon keresztül végzed az oktatást. A Skype-on keresztül például lehetőséged van a képernyőd megosztására, ezáltal a számítógépeden rajzolt ábrákat a diákod is élőben tudja majd követni. A TeamViewer alkalmazás segítségével pedig akár tabletről és okostelefonról is nézhetővé válik a megosztott képernyő. Fontos, hogy a A TeamViewert oktatónak és diáknak is egyaránt le kell töltenie.


7. Oktató vagyok és nem érkeznek meg a kapcsolatfelvételes üzenetek hozzám, mit tegyek?

Első lépésben ellenőrizd le, hogy helyesen adtad-e meg az e-mail címedet a profilodon. Ezt követően küldj magadnak egy teszt kapcsolatfelvételt majd nyisd meg a postafiókodat. Amennyiben néhány percen belül nem érkezik meg a levél, nézd meg a spam könyvtáradat is. Abban az esetben, ha egyáltalán nem találod az üzenetet hosszú percek után sem, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk!


8. Mennyibe kerül a rendszer használata, mik a feltételek?

A weboldal tagdíjas rendszerben működik. Ez azt jelenti, hogy csak azon okatók jelennek meg a weboldalon a diákok számára, akik befizették a tagdíjat. A profilra történő bejelentkezés, adatmódosítás és szerkesztés minden regisztrált oktató számára elérhető marad, viszont csak a befizetett tagdíjjal rendelkező oktatók jelennek meg!

A tagdíj befizetését bankkártyás online fizetéssel vagy banki átutalással lehet rendezni bejelentkezés követően a Tagdíj és Státusz oldalon.


9. Hogyan tudom a tagdíjat befizetni?

A tagdíjat bankkártyás online fizetéssel és banki átutalással lehet befizetni. A bankkártyás fizetés jelenleg Barion és Stripe fizetési feldolgozó segítségével lehetséges. A banki átutalásos fizetésnél az OnlineSuli bankszámlájára utalhatsz pénzt egyenesen - ennek feldolgozása több napot is igénybe vehet! Az átutalásos fizetéshez minden adatot pontosan megadunk bejelentkezést követően a Tagdíj és Státusz oldalon.

Görgess a tetejére