Oktató vagyok Navigáció Navigáció bezár

Oktatói sikertörténetek

Olvasd el oktatóink sikertörténeteit, miként váltak kezdőkből sikeres online oktatókká!
Idézőjel
Dr. Szabó Irén Dr. Szabó Irén

„Jött egy jó ötlet: Orosz nyelvet akarok tanítani. Az interneten hamar rátaláltam a megfelelő segítőtársra, a SkypeSulira. 2021. 05. 05.-én regisztráltam be tanárként. Kiemelést is kértem, mikor rájöttem, hogy milyen előnyökkel jár. 2021. 05. 11.-én jelentkezett az első diákom, és még aznap megtartottam neki egy órát, mert ráértünk mind a ketten. Jó szívvel ajánlom, fogadjátok el a SkypeSuli segítségét a diákok megtalálásában és megtartásában. Sok szeretettel kívánok Nektek sok sikert, sok diákot: dr. Szabó Irén"

Mercury Estella Mercury Estella

„5 évvel ezelőtt kezdtem online oktatni. Akkor még nem ismertem a Skypesuli-t. Miután külföldre költöztem egy időre, a meglévő diákjaim nehéz szívvel váltak meg tőlem, így találtuk ki az online tanulást. Első lépésben az összes tananyagom digitalizáltam, ami azt jelenti és jelentette, hogy senkinek sem kell könyvet vársárolnia, megkapja ingyen a tananyagot. Eleinte úgy tűnt, nem lehet ebből igazán megélni, még sokan idegenkedtek az internetes tanulástól. Volt kolleganőm említette a Sykpesulit és hogy miért nem jelentkezem fel. Megtettem. Nem bántam meg. Ebből élek, már semmi mást nem kell pluszban bevállalnom (ha nem akarom). Meglepetésemre az első jelentkezők Angliában és Új Zélandon élő diákok voltak. Szerettek volna tovább haladni a karrierjükben, illetve IELTS nyelvvzsgát tenni a letelepedési engedélyhez. Velük dolgozva tanultam meg, hogy milyen keserves is lehet néha az élet külföldön és milyen akadályokkal kell megküzdeniük az adott országban, ez lehetett akár időjrárásfüggő gond is. Néha úgy érzem nem csak tanár vagyok, de az emberek jobban érzik magukat, ha elmondták egy más nyelven a gondjukat vagy örömüket. A sikereknek együtt örülünk (nyelvvizsga, jobb állás, papirok....). Egyesekkel személyesen is találkozunk egy kávéra, ha a közelben járok. Imádom, amit csinálok. Mi kell online oktatáshoz? Először is rendszer a fejben és tanításban, mikor mit szeretnél megtanítani. Stabil internet sem árt. Olyan embereknek való, akik saját idejüket nagyon jól be tudják osztani és nem bánják, ha otthonról dolgoznak. Ennyi. És természetesen az oktatás és az emberek iránti szeretet is beletartozik a kelléktárba. Ha ez mind megvan, akkor bele lehet vágni."

Schirrmacher Szilvia Schirrmacher Szilvia

„Némettanár vagyok, az első korrepetálásomat németből 16 évesen tartottam meg. Onnantól kezdve tulajdonképpen belenőttem a szakmába. Folyamatosan magántanárkodtam, és az évek alatt nem csak néhány év Németországgal és német egyetemmel, hanem egy német férjjel is "gazdagabb" lettem. Nagyjából 10 éve magántanárkodtam már, amikor újdonságként jelent meg az online tanítási mód - ennek is lassan egy évtizede. Egyből elkezdtünk Skypeon tanítani a férjemmel, és egy szintén nyelvtanár ismerősöm által találkoztam a Skypesulival. Rögtön regisztráltam is - ennek bizony már 9 éve! Ezalatt az idő alatt folyamatosan aktív tanára voltam az oldalatoknak. Félelmeim soha nem voltak, mert szerencsére mindig sok tanítványunk volt, és ebben nagy szerepe van a Ti oldalatoknak is. Többek közt ezért is vagyok megszakítások nélkül már 9 éve tag nálatok.  A magántanár vállalkozásunk évről évre folyamatosan fejlődik. Ma már több tanár dolgozik nekünk, mert ketten már nem bírtuk a tanulómennyiséget. Az online magántanár létet már egy évtizede éljük sikeres vállalkozóként. Rengeteg tapasztalatot sikerült gyűjtenem, és miután már a sokadik ismerősömnek segítettem elindulni online magántanárként, írtam egy könyvet a témáról "Hogyan lehetsz te is sikeres magántanár" címmel, melynek második része is hamarosan megjelenik. A könyveken kívül magántanároknak szóló workshopokon segítem a magántanár kollégákat olyan témákban, amelyekkel nap mint nap szembesülnek, megoldást keresve a nehézségeikre. Személyesen is mentorálom azokat a magántanár kollégákat, akiknek az induláshoz, vagy egy-egy probléma megoldásához tapasztalt magántanár segítségére van szükségük. Úgy érzem, a magántanároknak egyre fontosabb szerepe lesz a nyelvtanítás területén, és tapasztalatom átadásával én is szeretnék minél több tanárnak segíteni az online magántanítási életforma kialakításában.  Szeretném megköszönni nektek, hogy a kiközvetített tanulókkal hozzájárultok a vállalkozásunk fejlődéséhez. :)"

Bagossy Renate Bagossy Renate

„Német anyanyelvűként igazából nem is kérdéses, hogy tanít-e az ember, inkább az a kérdés, hogy mikor kezdi. Először egy ismerősömtől hallottam a skypesuliról. Ő akkor már hosszú ideje dolgozott online nyelvtanárként, élve a modern technika által kínált lehetőséggel. Én viszont akkor még egy nyelviskolában tanítottam 8 fős csoportokat. Háromgyermekes anyaként a délutáni tanítás nem tűnt ideálisnak, hiszen mielőtt a nagyok megérkeznek haza az iskolából, nekem el kellett mennem a munkahelyemre és csak este 7-kor láttam a családomat. Az online, otthonról való oktatásnak az az előnye, hogy nincsen rögzített munkaidő. Az órák időpontját rugalmasan lehet úgy alakítani, ahogy a diáknak és a tanárnak is megfelelő. Az első online diákom egy „örökölt” skypesulis diák volt, a már említett ismerősöm ajánlotta nekem és B2-C1 nyelvtudását szerette volna továbbfejleszteni. Heti 3-4 alkalommal találkoztunk skype-on, és nagyon tetszett, hogy a gyerekek nevelése mellett az időmet magam oszthatom be. Ezen felbátorodva gyorsan beregisztráltam a skypesuli oldalra, és pár nap után érkeztek is az első érdeklődő emailek. A diákjaim száma folyamatosan növekedett, körülbelül egy fél év után éreztem úgy, hogy akár le is mondhatom a délutáni nyelviskolás csoportokat, hiszen a skypesulis oktatás egy fenntartható dolog. Az online oktatói életmódot nem nehéz elsajátítani! Csupán egy kamerával felszerelt számítógép/tablet illetve internet szükséges hozzá. A tananyagot, teszteket, feladatokat emailen is el lehet küldeni a hallgatónak. Mivel német az anyanyelvem főleg olyanok keresnek meg, akik már német nyelvterületen élnek, de még nem tudtak elhelyezkedni, vagy pici gyermekkel otthon lévő anyukák. De számos Magyarországon oktató némettanárral is találkozok hetente, akik szinten szeretnék tartani magas szintű nyelvtudásukat, de az iskolai keretek között erre nincsen lehetőség, hiszen a diákokat legfeljebb középfokú vizsgára készítik fel. Sok állásinterjúra vagy német kiállításra készülő diákom is volt. Velük pár óra alatt átvesszük a szükséges dolgokat. A leendő online oktatóknak azt tanácsolom, hogy ne tétovázzanak, vágjanak bele! Emeljék ki, hogy mi a „szakterületük”. Van, aki speciális nyelvvizsgákra vagy emelt szintű érettségire készít fel, van aki állásinterjúkra, van aki szeret kezdőket oktatni, és van aki több mindent csinált már és nagyon széles az érdeklődési köre. Mindegy, hogy hol laksz, az interneten keresztül bármely diák megtalál."

Markó Róbert Markó Róbert

„Amikor 2013-ban regisztráltam a SkypeSulira, még nem gondoltam volna, hogy ez a döntés több száz értékes embert, vadonatúj kapcsolatokat hoz az életembe az elkövetkező években. Gyakorlatilag Európa és a világ szinte minden zugából. Aztán úgy beindult az üzlet, hogy a sok szabadidő mellett szó szerint lakást tudtam vásárolni készpénzre a tanításból bejött összegekből. Na ez tényleg nagyon izgalmassá tett mindent! Óriási érzés az, amikor valaki a segítségeddel letesz egy nyelvvizsgát, vagy egy angol állásinterjú után jobb munkahelyre kerül általad. Szuper dolog, mikor felnyitod emberek szemét olyan dolgokra az életben, melyek addig eszükbe sem jutottak. Ez mind-mind a SkypeSulinak köszönhető! Ezek után a tartós sikerek kulcsát könyv formájában is megírtam azoknak, akik úgy döntöttek, hogy belevágnak maguk is. Ez lett a Sikeres Online Oktató, ami igaz bestsellerré vált. Ugyan már nem vagyok aktív tagja a lapnak, mégis az ott eltöltött évek alapozták meg az életemnek következő, igazán sikeresnek tekinthető szakaszát anyagi, szakmai és erkölcsi szempontból egyaránt. Hajrá SkypeSuli!"

Alapi Krisztina Alapi Krisztina

„2018 decemberében találtam a Skypesulira az internetet böngészve, és rögtön regisztráltam. Régóta kerestem angol tanítási lehetőséget, mert mióta Kanadában élek, nem taníthatok hivatalosan. Ugyanis itt nem fogadják el a két magyarországi angol szakos diplomámat, az Angliában szerzett tanári bizonyítványomat és a 10 éves tanári tapasztalatomat. El kellene végeznem egy több éves honosítási tanfolyamot ahhoz, hogy itt is végezhessem a szakmámat. Eleinte kételkedtem, hogy a Skypesuli beválik majd. Nem is reméltem, hogy a regisztrációmat követően viszonylag sokan fognak jelentkezni nálam. Pedig így történt!! Fantasztikus érzés újra tanítani, és hatalmas örömöt jelent a diákjaim szorgalma, fegyelme és főleg lelkesedése. Tudom, hogy a Skypesuli hosszabb távon is működni fog, mert azt veszem észre, hogy akik ezen a platformon szeretnének tanulni, mind komolyan veszik a regisztrációjukat és eredményeket akarnak elérni – ami persze kitartást és időt igényel. Markó Róbert könyvéből készültem fel az online oktatásra, amibe nagyon könnyű volt belerázódni. Mindenképp tanácsolnám a leendő online oktatóknak, hogy olvassák el ezt a dokumentumot, és hogy bátran vágjanak bele a Skypesuliba, mert MŰKÖDIK és rengeteg élményt nyújt – nem is beszélve az új, értékes kapcsolatokról! KÖSZI SKYPESULI!"

Lukács Annamária Lukács Annamária

„2015 elején döntöttem, úgy hogy belevágok az online angol tanításba. Tudtam, hogy bár itt Magyarországon még gyerekcipőben jár, működni fog, láttam erre elég sok példát Angliában, ahol éveket éltem. Szóval indulásként a jofogáson hirdettem magam, nem sok eredménnyel, így elkezdtem keresgélni online és rátaláltam a skypesulira, teljesen véletlenül. Akkor még ingyenes volt, tehát feltettem egy hirdetést, bár nem voltak nagy elvárásaim. És csoda történt, diákok elkezdtek jelentkezni és hirtelen rájöttem, hogy ez tényleg működhet. És működik is, azóta is ezzel foglalkozom.  Őszintén nem is emlékszem ki volt az első leigazolt diákom, de még mindig van 4 diákom akikkel azóta is együtt dolgozom, és most hogy ezeket a sorokat írom, jöttem rá, hogy most már milyen jól beszélnek angolul és hogy az évek során milyen közel kerültünk egymáshoz, szinte barátok lettünk annak ellenére, hogy élőben sose találkoztunk.  Nem vagyok állandóan aktív az oldalon, mivel amikor elkezdek valakivel együtt dolgozni, és megtaláljuk azt a közös hangot ami nélkülözhetetlen az együttműködéshez, azzal többnyire évekig dolgozom együtt, na meg szinte minden diákomnak köszönhetek legalább egy újabb diákot. De megnyugtató, hogy ha a fluktuáció következtében új diákra van szükségem, csak aktiválni kell magam az oldalon és a probléma megoldódik. Úgy tekintek a skypesulira mint egy biztos háttérre amire számíthatok és remélem, hogy ez sokáig így is marad.  Persze az online oktatói életmódnak, nagy előnyei mellett, megvannak a hátrányai is, például nincs szabott munkaidő, vannak napok amikor reggel 9-től este 8-ig kell a számítógép előtt ülnöm, kisebb nagyobb megszakításokkal, vagy hogy az internet és a skype rendes működése létfontosságú, csak hogy egy párat említsek, de ezek mind áthidalható problémák, mert azt csinálhatom amit igazán szeretek és amiben jó vagyok. Legalábbis azt hiszem. :) Leendő oktatók számára azt tanácsolom, hogy csak akkor vágjanak bele ha lelkesek, türelmesek és jól végzik a munkájukat."

Előző KövetkezőGörgess a tetejére