Oktató vagyok Navigáció Navigáció bezár

Magántanárként hatékonyan: 6 tipp a fejlődéshez

Magántanárként hatékonyan: 6 tipp a fejlődéshez több, mint 2 éve OnlineSuli

Egyre több szülő támogatja ezt az új tanulási módszert. Így rengeteg időt takarítanak meg, és rendszeresen közvetlenül bekapcsolódhatnak gyermekük fejlődésébe.

Szakemberek szerint, sokkal kényelmesebb, ha magántanároktól veszünk órát, minta a személyes jelenlét, mivel rugalmasabban tudják kezelni beosztásukat. Legyen szó akár videós hívásról munka után vagy egy-egy online óráról hétvégente, az internet használata rengeteg előnnyel jár.

Felnőttként sokan érdeklődnek népszerű dolgok iránt, mint a festészet, idegen nyelv tanulása, kommunikáció, írás, főzés, fényképezés és még sok minden egyéb. Míg szakemberek részére elérhető témák is vannak, például webdesign, üzleti élet, vállalkozás fejlesztés, pénzügy, egészség stb.

Nézzük meg, hogyan lehetsz hatékony magántanárként!

Mi a legjobb módja az online oktatásnak?

Mint mindig, itt sincs jól bevált recept, azonban ezek a tippek vélhetőleg segíteni fognak a helyes időbeosztásban, a tanulók érdeklődésének felkeltésében és a profi tanmenet összeállításában.

1. Szervezés

Az igazság az, hogy a magántanárság az egész életen át tartó tanulásról szól. Mivel minden diák máshogy közelít a tanuláshoz, a tanárnak is saját elképzeléseihez kell igazítania a tananyagot.

Magántanárnak lenni kívülről könnyűnek tűnhet, mert egyszerre csak egy vagy kevés diákra kell koncentrálni, de az egymást követő órák közötti váltás ugyanolyan nehéz, mintha egy egész osztályteremnyi gyermekre koncentrálna.

Létrehozhatsz egy-egy vagy csoportos osztályokat, színekkel jelölheted őket, így könnyen, ránézésre már látod kivel fogsz aznap dolgozni. Sőt, tananyagonként csoportosíthatod és megjelenítheted őket a naptáradban, így egy középfokú nyelvvizsgára készülő tanuló időpontja nem fogja ütni a haladók óráit.

Feltétlenül küldj ki automatikus emlékeztetőket, mivel ezek jelentősen csökkentik a hallgatók hiányzását, így csak az online órára összpontosíthatsz. Az ütemezéshez szükséges technikai háttér könnyen elsajátítható, és kulcsfontosságú a hatékony együttműködés érdekében, ami megkönnyíti a magántanár dolgát, hogy a diák boldog és elégedett legyen.

2. Színek, címkék, jegyzetek

Ha már profi módon használod a naptáradat az időpontok karbantartására, emelhetsz egyet a szinten. Sok magántanár öntapadós jegyzettömböt vagy színes matricákat használ a diákok csoportosítására, és gémkapoccsal csatolja hozzá a fontosabb dokumentumokat.

3. Vázlatok

A kurzus vázlata határozza meg az online órák célját, a tanulási eredményeket, a tanfolyam követelményeit, az erőforrásokat, a tankönyveket, az értékelést stb. Változtasd meg a tanítási stílusodat, hogy az jobban illeszkedjen az online oktatási felületekhez. Például gondold át hány ember vesz részt egyszerre az óráidon, és döntsd el, hogy egy-egy diákot külön készítesz-e fel vagy sem.

A magántanárok általában olyan videókommunikációs eszközt használnak az órák lebonyolításához, mint például a Zoom. A legjobb tanítási eredmények bemutatása már az első órákon segíthet annak tisztázásban, hogy pontosan mit is vársz a tanulóktól.

4. Díjak

Magántanárként sok fejtörést okozhat az órák árazásának kiválasztása. A közhiedelemmel ellentétben, miszerint az online órák olcsóbbak, mint a személyes találkozók, érdemes tudni, ezek semmivel nem értéktelenebbek a hagyományos módszerektől, és nem igényelnek kisebb erőfeszítést az oktatóktól, sőt, épp ellenkezőleg.

Vannak diákok, akik szívesebben fizetnek magasabb árat, cserébe egy számukra kényelmesebb, megszervezett és minőségi online óráért. Tanulni szeretnének egy szakértőtől. Tehát állj ellen a kísértésnek, ne kérj túl alacsony árat a munkádért, ehelyett találj ki egy méltányos óradíjat, ami megfelel a Te értékes tudásodnak és képzettségednek.

5. Tedd vonzóbbá óráidat

A diákok ösztönzése a probléma megoldásra és az aktívabb részvételre nagyszerű módja annak, hogy óráidat vonzóbbá tedd. Az óra végén tegyél fel kérdéseket, hogy lásd mennyire sikerült hatékonyan átadni a tudást.

A visszajelzések kérésével hamar beazonosíthatod a gyenge pontokat, és könnyen javíthatsz az oktatás minőségén. A lebilincselő virtuális események, például online órák és webináriumok nem olyan bonyolultak, mint gondolnád.

 
Görgess a tetejére