Oktató vagyok Navigáció Navigáció bezár

Miért éri meg online magán nyelvórákat venni?

Miért éri meg online magán nyelvórákat venni? több, mint 2 éve Novák Emese

Ha te is közéjük tartozol, és bizonytalan vagy, hogy egyáltalán neked valóak-e az online órák, akkor érdemes tovább olvasnod az alábbi cikket. 

Mint online lengyel nyelvtanár és coach, szeretném megosztani Veled a saját tapasztalataimat.

Ha még iskolába jársz és tanulsz, akkor bizonyára nem idegen tőled az online környezet és a technikai eszközök. Az utóbbi másfél -két évben ráadásul felgyorsult ez a folyamat, az is rákényszerült az online világ megismerésére, akinek azelőtt nem volt rá lehetősége vagy nem érdekelte.

Sokan felnőttként, munka és gyerek mellett vág bele egy új nyelv elsajátításába, ezért esélye sincs tanárhoz járni. Kénytelenek beérni az online nyelvtanulással, ami a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem egy negatív dolog, sőt, számos előnye van a hagyományos nyelvoktatáshoz képest.

Az online nyelvtanulás előnyei:

Nem kell utazgatásra időt, pénzt és energiát pazarolnod, hiszen több hónap, míg eléred a célod, amit a nyelvvel szeretnél. Ráadásul bárhonnan a világról tanulhatsz.

Nem kell méregdrága tankönyveket, füzeteket, feladatgyűjteményeket és egyebeket vásárolnod, elegendő egy számítógép, internetkapcsolat, illetve egy headset vagy mikrofon és kamera, de a laptopba, tabletbe már általában ezek a tartozékok már gyárilak bele vannak építve. A legtöbb háztartásban ezek a technikai eszközök már alapfelszereltségnek számítanak. Ne ijedj meg a technika használatától, az online nyelvtanár mindent megmutat és elmagyaráz.

Nem egy hagyományos nyelvkönyvet lapozgatunk óráról órára, mint az iskolában. Ehelyett sokat beszélünk, a nyelvtant pedig a szintednek megfelelő mondatokkal és kifejezésekkel együtt tanuljuk.

Játékos feladatok mentén tanulhatsz, úgy mint például a kvíz vagy képeket párosíthatsz a monitoron. Tanulhatsz jópofa történetek mentén, filmekkel, tanulságot hordozó mesékkel vagy akár cikkeket olvasunk a neten.

Az egyéni oktatás előnye, hogy mindig minden alkalom személyre szabottan történik, alkalmazkodom a diák közérzetéhez, hiszen, ha lelki terhek nyomják a vállát, az lassítja a tanulás hatékonyságát.

A saját tempód, a saját képességeidnek megfelelően haladhatsz, és ha nem érted, kérdezhetsz, nem kell máshoz alkalmazkodnod, nem kell attól félned, hogy hátráltatva leszel. Ugyanígy nem jelent problémát az sem, ha egy-egy nyelvtani részre vagy témára akár többször vissza kell térni, hiszen ez a nyelvoktatási forma teljesen nyitott, nincsenek befolyásoló tényezők, csak a diák, az oktató és a nyelvtanulás élménye.

Sokan az autodidakta (magában tanuló) módszert választják, egyrészt költséghatékonyság miatt vagy azért, mert több próbálkozás árán sem találta meg a számára megfelelő oktatót. Természetesen így is lehet tanulni, hisz a világhálón már óriási választék ingyen is elérhető. Azonban ha ezt a módszert választod, rendkívül erős motivációra, kitartásra, időszervezésre van szükség, ami szintén nagy kihívást jelent.

Egy coach képesítéssel rendelkező magántanár ebben is tud támogatni.

 
Görgess a tetejére