Oktató vagyok Navigáció Navigáció bezár

Az online oktatás új formái a nyelviskolákban

Az online oktatás új formái a nyelviskolákban több, mint 2 éve OnlineSuli

Mint sok más iparágban, a nagy változás hirtelen és visszavonhatatlanul következett be. Lehet, hogy a globális világjárvány kellett ahhoz, hogy a nagy áttörés végül megszülessen, de tagadhatatlan, most egy egészen más átalakulásnak vagyunk a tanúi, mint néhány évvel ezelőtt.

Mi történik ezután, és hogyan alkalmazkodhat az online oktatás az új világhoz?

A hagyományos nyelviskolák erősségei

A hagyományos tantermi nyelvoktatásnak számos erőssége van. A legtöbb iskola, évek óta szoros kapcsolatot ápol a helyi közösséggel, ahol erős bizalmat és hírnevet épített ki.

A diákok szeretik, ha panaszaikkal és problémájukkal van hova menniük, és négyszemközt beszélhetik meg azokat, ahol nem kell hosszú perceket várakozniuk egy ügyintéző kapcsolásáig.

A legtöbb nyelviskola időt szakított arra, hogy tanáraival közösen megértsék, mi működik és mi nem a tanulók számára, ezért igyekeznek folyamatosan fenntartani egy magas színvonalú oktatást.

Az iskolába bejárás nagy társadalmi élményt nyújt, ahol új és érdekes emberekkel lehet találkozni, ami nyomós okot ad arra, hogy miért élvezik a diákok a tantermi oktatást.

A hagyományos nyelviskolák gyengeségei

Az online oktatással szemben, a hagyományos iskolának számos gyengesége van, amelyek drágává és rugalmatlanná teszik őket.

Egy hagyományos iskola nem nőhet túl az osztálytermek határain. Minden osztályterem korlátozott létszámú csoportokat tud fogadni, és minden tanóra csak a nap bizonyos szakaszában áll rendelkezésre.

Ha egy hagyományos iskola növekedni szeretne, több vagy nagyobb helyiséget kell találnia. Összehasonlításképpen: a online oktatásban korlátlan számú tanterem áll rendelkezésre a nap 24 órájában, alacsony díj ellenében.

A hagyományos iskoláknak olyan épületre van szükségük, amelyek megvásárlása vagy bérlése költséges lehet. Az online oktatás fenntartása ehhez képest minimális, és nagyon kevés karbantartást igényel.

A hagyományos iskolák potenciális piaca korlátozott elhelyezkedésük miatt. A tanulóknak utazniuk kell, csak úgy, mint az ott dolgozó tanároknak. Míg az online oktatás a világ bármely pontjáról tud oktatókat is toborozni.

A hagyományos iskolák az adminisztrációs munkák széles skáláját igénylik, például takarítók vagy recepciósok. Az online oktatásban ezen ügyintézői szerepek közül sok szükségtelen, hiszen egy szoftveren keresztül szinte minden intézhető.


Miért akarnak a diákok online tanulni?

Iskolaválasztás

A diákok a világ bármelyik online oktatása közül választhatnak. Már nem korlátozódnak a lakhelyükhöz közel fekvő hagyományos iskolákra.

Kényelem

Az online oktatás nagyon kényelmes, sok időt és energiát takarít meg, amelyet egyébként ingázásra vagy parkolóhely keresésére fordítanának.

Idő

A diákok az éjszaka vagy a nap szinte bármelyik szakaszát választhatják a tanulásra, így könnyen beilleszthetők az órák a hétköznapi időbeosztásukba.

Ár 

Az online nyelviskolák jóval alacsonyabb rezsiköltségekkel rendelkeznek, így megengedhetik maguknak, hogy kevesebbet kérjenek az órákért.

Kisebb csoportok vagy egyéni tanulás

Általában az online oktatás csoportjai alacsony létszámúak, és az online nyelviskolák kisebb üzemeltetési költségei még az egyéni órákat is megfizethetőbbé teszik.

Tanár(ok) választása

Sok online nyelviskola lehetőséget kínál a diákoknak, hogy kiválasszák tanárukat vagy tanáraikat, és sokkal könnyebben válthatnak oktatót, ha valamivel nincsenek megelégedve.

Miért akarnak a tanárok online nyelviskolákban dolgozni?

Rugalmas munkarend

A tanároknak évek óta mindig a diákok kívánságaihoz kell igazodnia, ami saját családjuktól vesz el rengeteg időt. Sok online nyelviskolában az oktatók bármikor dolgozhatnak, és saját maguk oszthatják be idejüket.

Kényelem

A diákokhoz hasonlóan a tanárok is értékes időt takaríthatnak meg azzal, hogy nem kell ingázniuk, iskolából iskolába vagy irodából irodába utazniuk. Egyszerűen le tudják adni az összes leckét otthonról.

Rugalmas iskolaválasztás

A tanárok is választhatnak, hogy melyik iskolában szeretnének dolgozni, és hol akarnak elhelyezkedni. Már nem kell az iskola közelében lakniuk drága városi lakásokban, vagy akár az iskolájukkal azonos országban.

Személyes preferencia 

Sok tanár fedezte fel, hogy online is remekül tud tanítani, és valójában ugyanúgy vagy bizonyos esetekben jobban élvezik, mint a hagyományos osztályteremben.

 
Görgess a tetejére